3/2/10

Pintura i poesia, dues arts germanes

El Premi Nacional de Literatura José Corredor Matheos obre el cicle de xerrades que explora la relació entre ambdues disciplines artístiques, organitzat conjuntament per la Biblioteca i el Taller d'Art.

El passat dilluns 1 de febrer va tenir lloc una nova xerrada a la Biblioteca de Sentmenat, aquesta vegada amb un autèntic convidat de luxe: el reputat i popular poeta i crític d'art José Corredor Matheos, Premi Nacional de Literatura, acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i posseïdor de la Creu de Sant Jordi. Sota el nom "Poesia i pintura", el famós escriptor va dur a terme una conferència absolutament magistral, tot exposant als assistents una personal i original visió sobre la relació entre aquestes dues arts i convidant-los a deixar anar amb llibertat el pinzell sota la inspiració de la lírica, és a dir, exhortant-los a combinar el potencial creatiu de pintura i poesia. Va ser tota una lliçó de saber artístic.

Aquesta xerrada s'emmarca dins el programa de conferències que la Biblioteca i el Taller d'Art han organitzat conjuntament de cara a aquest 2010 per tal d'aprofundir una mica més en la relació existent entre dues disciplines artístiques tan importants com són la pintura i la poesia. L'eminent conferenciant que va obrir el cicle és tan sols una petita mostra del que donarà de si aquest original programa de xerrades culturals.

No hay comentarios: